Proline MekuNederlandse Uniform Academie

Egress opent Europees hoofdkantoor in Amsterdam


Egress, aanbieder van People Centric data security-oplossingen, heeft voor Amsterdam gekozen als locatie voor het hoofdkantoor in Europa. Dit vanwege de reputatie die Amsterdam heeft op het gebied van technologische innovatie en de aanwezigheid van toptalent op het gebied van dataveiligheid.

“Onze securitytools zijn de basis van het succes van Egress in de afgelopen vijf jaar. Deze tools hebben klanten in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika ondersteund in het tegengaan van compliance- en data securityrisico’s van gevoelige data,” zegt Tony Pepper, CEO van Egress.

“Door de continue groei en uitbreiding van onze activiteiten, werken we tegenwoordig met bedrijven verspreid over Europa. Deze ontwikkeling is versneld door de introductie van de GDPR-wetgeving twaalf maanden geleden. Voor sectoren zoals de overheid, financiële dienstverlening, zorg en zakelijke dienstverlening is er een aanhoudende druk om compliant te zijn met de wetgeving rondom dataprivacy en security, terwijl de securitydreiging groeit. De belangen zijn niet eerder zo hoog geweest.”

Maar liefst 95% van C-level IT-professionals maakt zich zorgen over dreigingen van binnenuit, werknemers die zorgen voor datalekken - zowel bewust als onbewust - vormen dan ook een groot risico voor organisaties. Daarom heeft Egress een intelligent data security platform ontwikkeld dat de gebruiker centraal stelt. Het platform maakt gebruikt van machine learning om potentiële risico’s van een datalek te herkennen, zodat gedeelde informatie op het juiste niveau beschermd kan worden. Bovendien stellen krachtige audit- en rapportagemogelijkheden bedrijven in staat om gegevens te identificeren en te rapporteren over hun e-mailnetwerken om naleving van GDPR te waarborgen.

Egress heeft een significante groei doorgemaakt in 2018: het aantal nieuwe SaaS-abonnementen steeg met 64% en 93% van de bestaande klanten verlengde het contract. Het toont de loyaliteit van het klantenbestand van het bedrijf en laat het grote vertrouwen zien in het People Centric platform. In december 2018 ontving het bedrijf $40 miljoen uit het Series C fonds, geleid door het private equitybedrijf FTV Capital, ter ondersteuning voor de snelle groei.Lees Meer

meer nieuws

NBC Beveiliging