Proline MekuNederlandse Uniform Academie

Security Essen: beurs van de civiele veiligheid


Van 25 tot 28 september 2018 wordt de Security Essen de ontmoetingsplaats van de internationale veiligheids- en brandveiligheidssector. Voor de eerste keer vindt de toonaangevende beurs op het gemoderniseerde terrein van de Messe Essen plaats, marktconform opgedeeld in zes themazones. Hierbij timmert de Security Essen met een doelgerichte focus aan de weg van de digitale veiligheid. Exposanten uit de branche Cyber Security en economische veiligheid stellen hun oplossingen in een eigen beurshal voor. Bovendien geven experts tijdens geweldige conferenties hun kennis over deze steeds dringender wordende uitdaging door. Nieuw is bijvoorbeeld de Cyber Security conferentie.

De Security Essen vindt in 2018 op een gemoderniseerd terrein plaats, dat een benchmarkt zal vormen en waarvan de bouw in 2019 voltooid zal zijn. Acht ruime hallen op de gelijkvloers en veel daglicht bieden voortaan perfecte voorwaarden. Tijdens de volgende beurs is er daarom voor de eerste keer een nieuwe hallennummering. En ook thematisch zijn er nieuwigheden tijdens die Security Essen: Diensten vinden bezoekers in hal 1; toegangsbeheer, mechatronica, mechanica en systemen in de hallen 2, 3 en de galerij; perimeter in hal 3, camerabeveiliging in de hallen 5 en 7 alsook brand- en inbraakbeveiliging in de hallen 6 en 7. Bovendien stelt de Messe Essen met de nieuwe hal 8 voor de eerste keer een eigen hal voor de steeds belangrijker wordende thema‘s Cyber Security en economische veiligheid ter beschikking.

Digitalisering: Kansen en risico‘s

De Security Essen is het ideale platform om zich uitvoerig over actuele ontwikkelingen in de sector te informeren en nieuwe contacten te leggen. Het uitvoerige programma biedt talrijke mogelijkheden: In het Public Security Forum in hal 8 beleven de bezoekers digitale veiligheidstechnologieën voor openbare ruimtes uit de sectoren detectie/IoT, Cyber Security en monitoring. De producten en oplossingen worden in vier verschillende gebouwenscenario’s (stadhuis, school, ziekenhuis, bibliotheek) gedemonstreerd en ze kunnen uitvoerig getest worden. De doelgroepen zijn voornamelijk communale beslissers en ontwerpers van openbare ruimtes. Lezingen en discussies maken het Public Security Forum compleet.

Digitale veiligheidstechniek brengt meer comfort, maar tegelijkertijd lopen ondernemingen het gevaar om het slachtoffer te worden van hackers en datadieven. De nieuwe Cyber Security Conferentie in hal 8 gaat over deze problematiek. Kennisoverdracht en het uitwisselen van ervaringen staan hier centraal tijdens de vier dagen van de Security Essen. Er zijn bijdrages voorzien die situaties rond digitale veiligheid vanuit de praktijk benaderen rond de grote thema’s „Kansen & risico‘s van Cyber Security“, „Connected Building – Veiligheid in het gebouw van de toekomst“ alsook „Digitale mogelijkheden van de identificatie“.

Non-stop-lezingenprogramma

In het Security Experts Forum in hal 2 is er tijdens de volledige beurs een doorlopend programma met meer dan 90 presentaties. Daar krijgen bezoekers informatie en oplossingen aangeboden over alle zes hoofdthema’s van de beurs: diensten, toegangsbeheer, mechatronica en mechanica, CCTV, brand- en inbraakbeveiliging, perimeter alsook Cyber Security en economische veiligheid. Het programma start iedere morgen met een superinteressante keynote en sluit ‘s avonds met een live demo af.

Het carrièreforum van de Security Essen zal op de eerste beursdag, 25 september, voor de eerste keer plaatsvinden. In hal 1 kunnen studenten, leerjongens en -meisjes, deelnemers aan een omscholingscursus en afgestudeerden diverse ondernemingen in de veiligheidsbranche ontmoeten. Hierbij ligt de focus van het carrièreforum uitsluitend op beroepen en carrièremogelijkheden in de veiligheidssector. Op die manier kunnen ondernemingen en sollicitanten op een doeltreffende en vakkundige manier met elkaar communiceren. Het carrièreforum is de ideale plaats om contacten te leggen, te netwerken of concrete functies in te vullen.

De Security Essen biedt alle bezoekers een nuttige app, waardoor een bezoek aan de beurs nog efficiënter verloopt. De app bevat onder andere de actuele exposantenlijst met hun standnummer en contactgegevens, een overzicht van het programma en een plan met de hallen zodat bezoekers zich goed kunnen oriënteren. De app kan twee weken voor de beurs gratis in de Google Play Store (Android) of in de Apple App Store (iOS) gedownload worden.


Lees Meer

meer nieuws

NBC Beveiliging