Proline MekuNederlandse Uniform Academie

Nieuws

 • Nieuw: Security Management digimagazine

  Sinds deze week verschijnt Security Management ook als digimagazine. In deze eerste editie staat het thema cybersecurity centraal.

  Met achtergrondartikelen en interviews over onder andere cybercriminaliteit, cyberaanvallen, en hoe te handelen bij een cybercrisis wordt geschetst welke weg een …

  Het bericht Nieuw: Security Management digimagazine verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  19-12
 • CCV publiceert versie 12.0 van CCV-inspectieschema Brandbeveiliging

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft op 14 december versie 12.0 van het CCV-inspectieschema Brandbeveiligingssystemen (VBB-BMI-OAI-RBI) gepubliceerd.

  Het Bouwbesluit wijst per 1 juli 2019 deze versie aan voor inspectie van brandmeldinstallaties (art. 6.20), …

  Het bericht CCV publiceert versie 12.0 van CCV-inspectieschema Brandbeveiliging verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  19-12
 • CCV: geoptimaliseerde VRKI 2.0 vanaf 1 januari 2019 van kracht
  CCV_VRKIDe definitieve versie VRKI 2.0-2019 is dinsdag gepubliceerd, meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In de nieuwe versie zijn fouten en onduidelijkheden verholpen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen bouwkundige en elektronische beveiligers met deze versie aan de slag om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en bijpassende beveiligingsmaatregelen kiezen. 18-12
 • Versie 5.0 van het CCV-keurmerk BMI gepubliceerd

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft per 15 december 2018 versie 5.0 van de CCV-keurmerken Leveren, Installeren en Onderhoud van Brandmeldinstallaties (BMI) gepubliceerd.

  De ingangsdatum van de nieuwe versies is 1 april 2019, maar ze kunnen al direct voor …

  Het bericht Versie 5.0 van het CCV-keurmerk BMI gepubliceerd verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-12
 • Politie brengt hackers op het rechte pad via Hack-Right

  Politie en justitie hebben voor jonge hackers een speciaal programma ontwikkeld om hen op het juiste pad te krijgen. En te houden. Het gaat om een pilot met de naam Hack_Right, waaraan het afgelopen halfjaar elf jongeren hebben meegedaan.

  Per jaar worden zo'n zeventig jongeren tussen de 12 en 23 …

  Het bericht Politie brengt hackers op het rechte pad via Hack-Right verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-12
 • Meer mogelijkheden voor sluiten drugspanden vanaf 1 januari
  Hennep554Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om drugspanden te sluiten. Vanaf 1 januari 2019 wordt artikel 13b verruimd en kunnen burgemeesters ook bestuursdwang toepassen als er strafbare voorbereidingshandelingen zijn vastgesteld voor handel in en productie van drugs. 18-12
 • De Security Professional van het Jaar gaat bruggen bouwen

  Armand van Bercheycke mag zich tot 2020 Security Professional van het Jaar noemen. Hij gaat zich inzetten voor nauwere samenwerking tussen uiteenlopende partijen binnen de veiligheidsbranche.

  Tijdens de Amsterdam Security Conference 2018, is Armand van Bercheycke gekozen tot Security Professional …

  Het bericht De Security Professional van het Jaar gaat bruggen bouwen verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-12
 • Civis Sollicitus: “Dat noemen we het scheiden der machten”

  In de oeroude discussie over veiligheid en privacy stormde laatst eens een jonge collega mijn flexplek binnen. U kent hem wel, dertiger, goed opgeleid, ambitieus, blitse smartphone... “Civis”, vroeg hij, “weet jij geen oplossing voor dat security-privacyvraagstuk? Moeten we privacy niet gewoon maar …

  Het bericht Civis Sollicitus: “Dat noemen we het scheiden der machten” verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-12
 • Meer inbraken tijdens Kerst en jaarwisseling

  Tijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, is er sprake van een verhoogd inbraakrisico van 124% ten opzichte van andere dagen in het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat politiedata van de afgelopen vijf jaar onderzocht, inclusief inbraakcijfers van 2018 tot en met de maand november.

  Piekperioden over vijf jaar
  Kijkend naar de piekperioden van inbraken, is de laatste week van het jaar het populairst onder inbrekers. Tijdens de kerstvakantie, die 16 dagen duurt (22 december tot en met 6 januari), is er bijvoorbeeld 66% meer kans op inbraak vergeleken met 16 gemiddelde dagen van het jaar. Tijdens de kerstdagen en Oud- en Nieuwjaarsdag is er zelfs sprake van een verhoogde inbraakkans van 124% ten opzichte van andere dagen.

  Dalende trend op landelijk niveau zet voort
  IIC concludeert dat in 2018 voor het vijfde jaar op rij minder inbraken hebben plaatsgevonden dan het jaar ervoor. In 2017 (januari tot en met november) werd in totaal zo’n 46.915 keer ingebroken. Dit jaar (januari tot en met november) is er bijna 42.000 keer ingebroken, waarmee het aantal inbraken significant is gedaald met 10,9%. Opmerkelijk genoeg was er afgelopen november een trendbreuk. Dit jaar waren er bijna een kwart méér inbraken (5.731 inbraken) dan vorig jaar in november (4.621 inbraken).

  Grootste inbraakrisico in stad Utrecht
  Hoewel de meeste inbraken plaatsvinden in Amsterdam, is de kans dat er wordt ingebroken in Utrecht het grootst. Per inwoner vinden hier namelijk de meeste inbraken plaats en de kans op inbraak ligt hier 160% hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook in de directe omgeving van Utrecht is er een verhoogd risico op een inbraak. Zeist (158% extra risico) en de Bilt (125% extra risico bezetten de top 3 van plaatsen met de meeste inbraken per inwoner.

  18-12
 • Het beste van Security Management 2018

  Bij de overgang van een oud naar een nieuw jaar hoort reflecteren en successen vieren. Daarom heeft de redactie van Security Management de top 5 artikelen van 2018 geselecteerd. Gratis te downloaden.

  Het gaat om de artikelen:

  De AVG in 7 vragen en in 7 stappen
  Cyberdreigingen en …

  Het bericht Het beste van Security Management 2018 verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  17-12
NBC Beveiliging