Proline MekuNederlandse Uniform Academie

Nieuws

 • Safety first?

  Nood- en vluchtdeuren moet je met een lichte duw kunnen openen. Maar hoe zit het met de inbraakveiligheid van een nooduitgang? Snel kunnen vluchten is een ding, maar tegelijkertijd willen gebouwbeheerders inbraak voorkomen. Daarnaast wil je ook niet dat de deur ongewenst wordt gebruikt voor …

  Het bericht Safety first? verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  20-02
 • Cyberveiligheid is thema van zesde Landelijke Veiligheidsdag

  Op zaterdag 25 mei wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere georganiseerd. Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze editie is ‘Cyberveiligheid’. De hulpdiensten maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Ook besteden ze aandacht aan preventie. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

  Het uitgangspunt van de dag is dat het publiek zich bewust wordt van de risico’s die samenhangen met het gebruik van social media en internet. Bezoekers op het evenement worden bewust gemaakt van de risico’s die zij ongemerkt lopen bij het gebruik hiervan. De focus ligt op bewuster omspringen met het internet. Dit gebeurt op een leuke, interactieve en verrassende manier.

  Voor de Landelijke Veiligheidsdag bundelen Veiligheidsmuseum PIT, vastgoedeigenaren en ondernemers van Almere Centrum, Almere City Marketing en de Gemeente Almere hun krachten met uit vertegenwoordigers van Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, politie, brandweer, GGD, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, CCV en Reddingsbrigade Nederland. Laatstgenoemde diensten laten op de Landelijke Veiligheidsdag zien, hoe zij in de dagelijkse praktijk samenwerken. Daarnaast werken Handhaving, ROC Flevoland, Dares, Jeugdbrandweer mee.

  Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Zij kunnen met hun ouders spannende demonstraties bijwonen en bijvoorbeeld zelf brandjes blussen. Natuurlijk zijn er verschillende auto’s en ander materieel waaraan zij zich kunnen vergapen en er is ook dit jaar weer een groot springkussen.

  Het evenement vindt plaats op de Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade, Koetsierbaan, Brouwerstraat, Schutterstraat, Schipperplein, Wandelpromenade en Stationsplein op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 17.00 uur.

  Programma en tijden: www.veiligheidsdag.nl

  20-02
 • Securitas breidt team met ruim 1.500 beveiligers fors uit

  Securitas breidt haar team met beveiligingsmensen fors uit om aan de vraag uit de markt te blijven voldoen. Dit jaar zijn ruim 1.800 vacatures beschikbaar waarvan 1.500 voor beveiligers. Om haar doelstellingen te realiseren heeft Securitas onder andere de vernieuwde website WerkenbijSecuritas.nl gelanceerd.

  Naast vacatures voor beveiligers zijn er op WerkenbijSecuritas.nl diverse vacatures voor receptionisten en technische profielen te vinden. Op de vernieuwde website ligt de nadruk op het inspireren, verleiden en activeren van toekomstige collega’s. Het platform biedt niet alleen een overzicht van opstaande vacatures, maar geeft tevens een uitgebreide kijk in de wereld van onder andere het beveiligen.

  Scholingstrajecten
  Behalve het werven van nieuwe medewerkers, besteedt Securitas al jaren veel aandacht aan het opleiden van nieuwe beveiligingsmedewerkers. In samenwerking met gerenommeerde opleidingsinstituten leidt Securitas nieuwe medewerkers zelf op. Door de enorme groei dit jaar, zal Securitas in maart, naast alle huidige opleidingslocaties, een extra opleidingslocatie openen om alle leerlingen inhouse te kunnen opleiden.

  Ideale veiligheidsbalans
  ‘In de huidige, krappe arbeidsmarkt, waar een potentiële beveiliger kan kiezen uit 5 banen, ben ik er trots op dat zoveel beveiligers kiezen voor een job bij Securitas’, zegt Peter Schollmann, algemeen directeur bij Securitas. ‘Zodoende blijven wij in staat om een goede combinatie te maken van mensen, kennis en techniek en kunnen wij de ideale veiligheidsbalans bieden aan onze klanten’.

  Securitas hecht veel waarde aan goed werkgeverschap. Vorig jaar werd de beveiligingsorganisatie in de MT500 uitgeroepen tot meest aantrekkelijke werkgever in de categorie catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening. Securitas kwam met vijf sterren naar voren als winnaar binnen haar categorie.

  20-02
 • Ard van der Steur voorgedragen als voorzitter Nederlandse Veiligheidsbranche
  NV_GriffithLaetitia Griffith neemt afscheid als voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Ard van der Steur, oud-minister van Veiligheid en Justitie, wordt voorgedragen als haar opvolger. De benoeming vindt plaats door de algemene ledenvergadering op 4 april. 20-02
 • AI en DSS Pro software centraal op Dahua Solution Day op 14 maart in Zoetermeer
  Dahua_SecEssen_AIDe nieuwste toepassingen van Artificial Intelligence (AI) en DSS Pro software. Dahua Technology toont tijdens de Dahua Solution Day op donderdag 14 maart in Zoetermeer het gebruiksgemak van de nieuwste oplossingen van de fabrikant. In de nieuwe showroom worden de producten live gedemonstreerd. Bezoekers kunnen direct vragen stellen aan de experts van Dahua. 20-02
 • Ard van der Steur nieuwe voorzitter Nederlandse Veiligheidsbranche

  Laetitia Griffith neemt afscheid als voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Ard van der Steur, oud-minister van Veiligheid en Justitie, wordt voorgedragen als haar opvolger. De benoeming vindt plaats door de algemene ledenvergadering op 4 april.

  Laetitia Griffith werd acht jaar geleden …

  Het bericht Ard van der Steur nieuwe voorzitter Nederlandse Veiligheidsbranche verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  20-02
 • Politie Limburg wil eind aan gebruik onveilige sleutelkastjes bij woningen
  Politie_nationaal554De politie in Limburg zegt dat het afgelopen moet zijn met het gebruik van onveilige sleutelkastjes. Met die kastjes of kluisjes aan de buitenmuur kunnen zorgverleners gemakkelijk bij een sleutel van een woning, zodat de bewoner niet zelf open hoeft te doen. Criminelen breken echter geregeld de kastjes open, waardoor ze makkelijk hun slag kunnen slaan. 20-02
 • Nieuwe PTZ Autotracking-toepassing voor AXIS Perimeter Defender
  Axis_perimeter_defender_ptz_autotrackingAXIS Perimeter Defender, de analyticstool voor inbraakdetectie van Axis Communications, ondersteunt nu een toepassing voor pan-tilt-zoom (PTZ) autotracking. Dit maakt een naadloze samenwerking tussen een vaste camera en een PTZ-camera mogelijk voor een betere perimeterbeveiliging. 20-02
 • Cybersecurity certificaat voor Vanderbilt SPC
  SmartSD_cybersecurity-vanderbilt-spcHet SPC inbraakdetectiesysteem van Vanderbilt, dat wordt geleverd door SmartSD, is geaccrediteerd voor de NF A2P Cyber-RTC-standaard voor cybersecurity. Met deze, door de Franse certificeringsinstelling CNPP voor inbraakdetectiesystemen ontwikkelde standaard, kan de fabrikant hard maken dat het SPC systeem in hoge mate bestand is tegen cybercriminaliteit. 20-02
 • Vers van de pers: Security Management 1

  Vrijdag 22 februari verschijnt de nieuwe Security Management 2019, nummer 1. Het thema is deze keer Cybersecurity. Ook dit nieuwe nummer van Security Management zit vol verdiepende artikelen, columns met een kwinkslag en interessante interviews. Het blad opent met een artikel over Cyberdreigingen en …

  Het bericht Vers van de pers: Security Management 1 verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  20-02

meer nieuws

NBC Beveiliging