Proline MekuNederlandse Uniform Academie

Nieuws

 • Beveiliging stadhuis Haarlem verder opgevoerd

  Het stadhuis in Haarlem wordt in opdracht van het Openbaar Ministerie nog strenger bewaakt, meldt Noordhollands Dagblad. De aangescherpte maatregelen zijn in een brief van het griffiebureau ter kennis gebracht aan de gemeenteraad.

  De maatregelen volgen op de bedreigingen aan het adres van …

  Het bericht Beveiliging stadhuis Haarlem verder opgevoerd verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-10
 • Preventieve veiligheidscheck voor woningen van burgemeesters
  Beveiliger554Woningen van burgemeesters moeten worden gecontroleerd op veiligheid. Dat heeft het ministerie van BZK besloten omdat burgemeesters steeds vaker worden bedreigd, aldus de Volkskrant. In de regeling waarin de rechtspositie van de burgemeester is vastgelegd, staat voortaan dat de woning en de omgeving preventief op veiligheid worden gecontroleerd. 18-10
 • Veiligheidsscan voor woning burgemeesters

  Er wordt een landelijke veiligheidsscan ingevoerd voor woningen van burgemeesters. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten nu burgemeesters vaak doelwit zijn van  en bedreiging. Zo verblijft de Haarlemse burgemeester Jos Wienen na bedreigingen momenteel in een safehouse.

  In de …

  Het bericht Veiligheidsscan voor woning burgemeesters verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-10
 • 227 beveiligingscamera’s in Rotterdamse haven

  Het Havenbedrijf Rotterdam heeft deze week een overeenkomst gesloten met Securitas Technology voor de plaatsing van 227 camera’s in het haven- en industriegebied. Het contract is een logisch gevolg van het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’ dat op 13 juni dit jaar werd gesloten door de …

  Het bericht 227 beveiligingscamera’s in Rotterdamse haven verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  18-10
 • Nieuwe versie Certificatieschema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging online
  Brand554Het CCV heeft versie 1.1 gepubliceerd van het Certificatieschema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging. Certificatie-instelling CIBV voert het schema uit en heeft daarbij een aantal verbetermogelijkheden ontdekt. 18-10
 • Leden Nederlandse Veiligheidsbranche stemmen in met cao

  Op een goed bezochte extra Algemene Ledenvergadering hebben de leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche ingestemd met de cao Particuliere Beveiliging. Net als het bestuur van de Nederlandse Veiligheidsbranche zien ook de leden het bereikte akkoord als een trendbreuk met het verleden waarin bonden en werkgevers te vaak en te veel tegenover elkaar stonden in plaats van met elkaar de zaken aan te pakken. De Algemene Ledenvergadering heeft daarbij de voorwaarde gesteld dat de cao Algemeen Verbindend wordt verklaard.

  Al met al betekent dit - na de eerdere instemming van de achterbannen van vakbonden FNV en CNV met het akkoord – dat de cao er ook echt gaat komen. De leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche realiseren zich dat er na vandaag nog veel moet gebeuren om tot duurzame vernieuwing te komen zodat het vak van beveiliger aantrekkelijk blijft en tegelijkertijd goed ingespeeld kan blijven worden op de wensen en vragen van onze klanten en de veranderingen in de markt.

  In de cao die voor vijf jaar geldt, staan afspraken over ontwikkeling van de lonen, de pensioenen, de roosters, de verhouding flex/vast, het terugbrengen van de arbeidstijd in 2023 en een groot aantal andere zaken. De Nederlandse Veiligheidsbranche is blij met de termijn van vijf jaar, omdat een langjarige cao zorgt voor zekerheid en voorspelbaarheid, niet alleen voor werknemers en werkgevers, maar voor onze klanten. Ook geeft een langjarige cao partijen de tijd en ruimte om het eens te worden over gecompliceerde vraagstukken rondom werkdruk, duurzame inzetbaarheid (gezond werken tot je oude dag) en technologische veranderingen.

  De nu definitieve cao heeft verder als voordeel dat de branche veel beter weet waar zij aan toe is bij nieuwe aanbestedingen. Tussen nu en 2023 zal maar liefst 80-90% van de contracten opnieuw worden aanbesteed. Een nieuwe cao geeft de branche rust en vertrouwen, en daarmee de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Dat is goed voor werknemers en werkgevers, maar ook voor onze opdrachtgevers die hierdoor meer bereid zullen zijn om een faire prijs voor beveiliging te betalen. Als deze cao een ding nog eens duidelijk maakt is dat concurrentie op prijs moet veranderen in concurrentie op een combinatie van kwaliteit, toegevoegde waarde en prijs.

  18-10
 • Merendeel bedrijven moeite met identificeren en beschermen apparatuur

  Uit onderzoek van Forrester Consulting en Venafi blijkt dat 80% van de ondervraagde bedrijven worstelt met het identificeren en beschermen van alle gebruikte apparatuur. 350 IT security professionals in Europa, de Verenigde Staten en Australië namen in juni 2018 deel aan het onderzoek 'Securing the enterprise with machine identity protection'. 69% vindt dat de identiteiten van apparatuur een centrale rol vervullen in de beveiliging en kwetsbaarheid van hun bedrijf.

  Andere belangrijke onderzoeksconclusies zijn:

  • 47% verwacht dat het beschermen van de identiteiten van mensen en apparatuur binnen twee jaar net zo belangrijk wordt voor de organisatie. 43% denkt dat machine-identiteiten belangrijker worden.
  • 70% geeft toe dat ze minder dan de helft van alle gangbare apparaten op het bedrijfsnetwerk volgen. Bij het doorvragen naar welke machine-identiteiten ze monitoren bleek dat:
  •         56% alle identiteiten van apparaten monitoren die cloudplatformen gebruiken
  •         49% volgt de identiteiten van alle mobiele apparatuur
  •         49% volgt de identiteiten van fysieke servers
  •         Slechts 29% volgt SSH-sleutels
  •         Slechts 25% volgt de identiteiten van microservices en containers
  • Voor 61% is de  grootste zorg met betrekking tot het matig beschermen van de identiteiten van alle gebruikte apparatuur interne informatiediefstal of -verlies

  Managen gebruikers- en machine-identiteiten
  Het managen van alle identiteiten van zowel gebruikers als apparatuur met toegang tot bedrijfsinformatie en -applicaties is ontzettend veel werk, met mogelijk vergaande gevolgen voor de bedrijfsveiligheid. Traditioneel gezien ligt de focus van oplossingen voor ‘identity & access management’ (IAM) op mensen. De enorme groei van het aantal apparaten en machines dat op het netwerk is aangesloten, vereist meer aandacht voor het identificeren en beschermen daarvan.

  Uit het onderzoek 'Securing the enterprise with machine identity protection' van Forrester Consulting blijkt dat nieuwe technieken zoals cloud en containerisatie de definitie van apparatuur hebben uitgebreid. Daar valt tegenwoordig ook alle software onder die fysieke apparaten emuleren, omdat die leiden tot een vloedgolf van nieuwe, snel veranderende identiteiten op bedrijfsnetwerken. Voor het effectief managen en beschermen van alle apparaten hebben organisaties bedrijfsbreed inzicht in alle identiteiten nodig en intelligentie die snel actie ondernemen mogelijk maakt, bij afwijkingen of incidenten.

  Interessante ingangen voor cyberaanvallen
  “Het is schokkend dat zoveel bedrijven zich onvoldoende bewust zijn van het belang alle identiteiten van de gebruikte apparatuur en machines te beschermen”, zegt Venafi CEO Jeff Hudson. “We investeren miljarden in het beschermen van gebruikersnamen en wachtwoorden, maar amper in de certificaten en sleutels die apparaten en machines gebruiken om zichzelf te identificeren en te authenticeren. Terwijl de apparatuur die op netwerken is aangesloten explosief groeit, investeren bedrijven nog steeds weinig in de benodigde intelligentie en automatisering om die kritische security assets effectief te beschermen. De ‘bad guys’ weten dat uiteraard, waardoor het voor hen interessante ingangen zijn voor een brede reeks van cyberaanvallen.”

  18-10
 • Geregistreerde criminaliteit gedaald in 2017
  VingerafdrukDe geregistreerde criminaliteit is in 2017 afgenomen. Er werden door de politie minder misdrijven geregistreerd en minder verdachten aangehouden dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de publicatie 'Criminaliteit en rechtshandhaving’ van het WODC, de Raad voor de rechtspraak en het CBS, in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie. 17-10
 • Leden Nederlandse Veiligheidsbranche stemmen in met cao

  Op een goed bezochte extra Algemene Ledenvergadering hebben de leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche ingestemd met de cao Particuliere Beveiliging.

  Net als het bestuur van de Nederlandse Veiligheidsbranche zien ook de leden het bereikte akkoord als een trendbreuk met het verleden waarin …

  Het bericht Leden Nederlandse Veiligheidsbranche stemmen in met cao verscheen eerst op Securitymanagement.nl.

  17-10
 • Leden Nederlandse Veiligheidsbranche stemmen in met cao
  CaoPB2017_554De leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche hebben tijdens een extra algemene ledenvergadering ingestemd met het voorstel voor een nieuwe vijfjarige cao Particuliere Beveiliging. Net als het bestuur van de brancheorganisatie zien ook de leden het bereikte akkoord als een trendbreuk met het verleden waarin bonden en werkgevers te vaak en te veel tegenover elkaar stonden in plaats van met elkaar de zaken aan te pakken. De algemene ledenvergadering heeft daarbij de voorwaarde gesteld dat de cao algemeen verbindend wordt verklaard. 17-10

meer nieuws

NBC Beveiliging